14 Mayıs 2012 Pazartesi

Fethiye de Gezilecek Yerler


Fethiye tatili sırasında Fethiye de gezilecek yerler nerelerdir?

Fethiye de Gezilecek Yerler
Tatilinizin zamanı Fethiye de gezilecek yerler için yeterli mi? Tatil dendiğinde aklımıza turizm bölgelerindeki güneş ve deniz birleşimi gelir. Fakat her zaman her tatilci için bu birleşim yeterli değildir. Tarihi kalıntıların görülmesi tarihi ve doğal güzelliklerin gezilmesi de en az bu birleşim kadar önemlidir. Her tatilcinin kişilikleri farklı olduğundan tatil anlayışları da doğal olarak farklıdır. Fakat ülkemizin turizm ve doğal güzellikleri adına önde gelen yerlerden olan Fethiye tatili sırasında her tatilcinin zevkine göre tatil çeşidi ve fethiye de gezilecek yerler bulmak mümkündür. Fethiye belediyesi ve halkı turizme oldukça fazla destek vermektedir. Bu nedenle bölgede yapılan yatırımlar son senelerde bölgeye gelen yerli ve yabancı turist artışına sebep oluyor.  Fethiye de gezilebilecek yerler olarak birçok doğal güzellik bulunuyor. Fethiye tatili sırasında bu yerleri gezmemeniz çok şey kaçırmanıza sebep olur. Tatil için önerilen beldeler arasında bulunan Fethiye gerek kaliteli konaklama merkezleri gerek aktivite olanaklarının fazlalığı gerekse Fethiye de gezilecek yerler bakımından tam bir tatil şöleni sunuyor. Fethiye’yi bu kadar anlatmışken fethiye de gezilecek yerler listesine kısaca değinmemek olmaz.

Fethiye de gezilecek yerler nerelerdir?
  • Ölüdeniz: Fethiye tatili sırasında mutlaka görmek isteyeceğiniz bir doğal başyapıttır. Fethiye de gezilecek yerlerin başında gelen ölüdeniz sadece berrak denizi ve muhteşem güzelliğinin yanı sıra yamaç paraşütü, su sporları konusunda da yerli ve yabancı turistleri çeken bir güzelliktir.
  • Tlos: Fethiye de gezilecek yerler arasında tarihi olarak en dikkat çekeni olan Tlos Roma medeniyeti zamanında yapılmış taştan hamamdır. Alttan ısıtmalı olan hamam tarihten kalan izleri bu güne kadar taşımıştır. Tarihle ilgilenen tatilciler mutlaka görmelilerdir.
  • Saklıkent: Ölüdeniz’den sonra benim size Fethiye tatili içerisinde Fethiye de gezilecek yerler arasında en çok tavsiye edeceğim doğal güzelliktir. Doğanın içerisine saklanmış bir kent olarak da adlandırılan Saklıkent bir kanyonun içinde doğal güzelliklerin buluştuğu yerdir.
  • Hisarönü: Gece hayatının Fethiye tatilinde her zaman yeri farklıdır. Hisarönü tatilcilerin eğlence ihtiyaçlarını karşılayan yerlerindendir.
  • Kelebek vadisi: Fethiye de gezilecek yerler sıralamasında üst sıralarda olan bu doğal güzellik kelebek mevsiminde bu canlıların toplandıkları yerdir. Birbirinden farklı renklerde kelebekleri hiç bu kadar yakından ve net izlememişsinizdir.
  • Patara: Fethiye de gezilecek yerler arasında belki de en çok ziyaret edilenidir. 20 km kumsal üzerinde ayak izlerinizi geçmişten bu güne kadar gelen muhteşem doğa üzerinde görmek hoşunuza gidebilir.
  • Kayaköy: Adeta tarihin Fethiye ye verdiği bir hediyedir. Birçok tarihi evin bir arada bulunduğu kayaköy Fethiye de gezilecek yerler arasında tarihle ilgilenenler için gezilmesi gereken yerler listesinin birinci sırasındadır.
  • Gemiler koyu: Fethiye de gezilecek yerler sıralamasında rahatlamak ve dinlenmek adına berrak denizin içerisinde bulunan bir dinlenme alanıdır. Adını aldığı gemilerin dışında karşısında son derece eski tarihi bulunan St. Nicholas adası bulunur.
Aslında Fethiye tatili yaparken Fethiye de gezilecek yerler listesine alınacak daha birçok doğal güzellik bulunuyor. Fakat bu güzellikleri anlatmamız yada bölgeyi siz tatilcilere aktarabilmemiz bu yazımızı sonu olmaması anlamına gelir. Daha önce Fethiye tatili yapan tatilciler bu bölgenin anlatılamayacağının farkındadır. Bu sene planlarınız arasında tarih ve tatil kelimeleri aynı cümlede kullanılıyorsa Fethiye de gezilecek yerleri unutmayınız. Fethiyede ekonomik otellerde konaklayarak güzelliklerini keşfedin. Pırlanta Hotel, Sahra Su Otel ve daha birçok Fethiye otelleri sizleri bekliyor.
Tatil Fethiye de yapılır! Fethiye de gezilecek yerler listesine göz attınız mı?