28 Temmuz 2011 Perşembe

Butik Otel

Butik Otel
"Butik otel nedir?" sorusuna cevap arayacağımız bu yazımızda, aynı zamanda butik otellerin avantajları ve dezavantajlarını da sizlere sunacağız. Bu sayede hem "butik otel nedir" sorunuzu cevaplamış olacağız, hem de butik otel ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi sizlere açıklamış olacağız.
Butik otel, büyük hotel seçeneklerinin (resort otel) aksine, daha küçük boyutlarda olan, yatak sayısı da doğal olarak daha sınırlı sayıda olan otellerdir. Butik otel, sınırlı sayıdaki yatak kapasitesine rağmen, pansiyonlarla karıştırılmamalıdır. Butik otel, gerek hizmet anlayışı gerek ise müşterilerine sunduğu avantajlı tatil imkanları ile pansiyonlardan ayrılır. Kaliteli tatil isteyenler için butik otel, uygun bir seçim olacaktır.

Butik Otel Nedir?

Butik otel, kapasitesi ile değerlendirildiğinde, öteki otellerden ayrılır. Resort diye tanımladığımız kapsamlı otellerde, her türlü aktivite içerisinde olabilirsiniz. Animasyon ekiplerinden tutun çocuk parklarına kadar birçok seçeneği resort otellerde bulabilirsiniz. Yatak kapasitesi bakımından da, binlerce yatağa sahip resort oteller bulunmaktadır. Butik otel için ise durum tam tersidir. Yatak kapasitesi, genellikle 50'yi geçmez. Butik otel; bir anlamda, küçük otellere verilen diğer addır.

"Butik Otel Nedir?" Sorusuna Cevap

"Butik otel nedir?" sorusuna, butik otel ile ilgili fiziksel özelikleri anlatarak cevap vermeye çalıştık. Tabii butik otel tanımımızı, sadece fiziksel niteliklerin anlatımıyla yapmak, yetersiz olacaktır. Butik otel tercih edenlerin, neden tercihini bu yönde kullandıklarını bilmek ve araştırmak gerekir.

Butik otel, genellikle sakin bir tatil tercih edenler tarafından tercih edilmektedir. Kapasitesi dolayısıyla, en fazla birkaç yüz kişinin tatilini yapabileceği butik oteller, huzur arayanlar için oldukça uygun mekanlardır.

Butik otel içerisinde, sizi rahatsız edebilecek herhangi bir durumun söz konusu olma ihtimali, daha azdır. Bunun yegane sebebi, butik otel tercih edenlerin çoğunun tatili dinlenmek maksatlı yapmalarıdır.
Ülkemiz açısından değerlendirecek olursak, "butik otel ne demektir" sorusuna, daha farklı cevaplar verebiliriz. Ülkemizde yer alan butik oteller, genellikle büyük tatil yörelerinden uzakta, daha az bilinen tatil köylerinde ve tatil alanlarında kurulmuştur. Örneğin, Doğu Karadeniz'de yer alan yaylalarda tatil yapmak isteyen kişiler için "butik otel nedir" sorusunun cevabı, daha farklıdır. Onlar için butik otel, ahşaptan yapılmış minik odalarda, doğanın sesini dinlemektir. Batı illerinde tatilini geçirmek isteyip butik otel merkezli harekete geçen kişiler için ise butik otel, hem denize hem de güneşe eşit mesafede yakın olmak, bu yakınlığın tadına varmak demektir.

Ülkemizde yer alan turistik yerlerin yeni yeni keşfedilmesi, butik otel sayısının da artmasına neden olmuştur. Örnek verecek olursak, büyük kitlelerin tercih etmediği tatil yörelerinde büyük otel yapmak, otel sahiplerinin tercih ettiği bir yöntem değildir; nitekim bu, mantıklı bir hareket de olmaz. Bu sebeple otel yapmak isteyen iş adamları, söz konusu turistik mekanlara, butik otel yapmayı uygun görür ve nihayetinde de butik otel yaparlar.

Sizler de sessizlikle bezenmiş huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız, tercihinizi butik otellerden yana kullanınız. İnternet üzerinden "otel butik" şeklinde ya da "nedir otel butik" şeklinde aramalar yaparak, butik oteller hakkında daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bu yazımızda "butik otel nedir" sorusuna cevap vermeye çalıştık, "butik otel nedir" sorusunu soranlara yardımcı olmaya çalıştık; butik oteller, unutamayacağınız bir tatil geçirmeniz için uygun yerlerdir; butik otel tercihiniz, aynı zamanda huzurlu bir tatil tercih etmeniz anlamına gelmektedir.